2030 Érd, Tárnoki út 93-97. +36-23-362-781, +36-70-675-3003
[email protected]

Selmeci lakópark II. ütem

Érd, Salgói utca 35. Hrsz: 6544/10

26 LAKÁSOS LAKÓÉPÜLET ÉPÍTÉSE

 

A tervezett építmény 5 lakószintből és egy garázsszintből áll. Az épületben lift kerül kialakításra. 

Alkalmazott szerkezetek

 

Alapozás

Méretezett monolit vasbeton gerendarács a terepszint alatt található teherhordó talajrétegre  mélyalapozással terhelve.

 

Falszerkezet

Kéregpaneles monolit vasbeton tartószerkezet, lakásokban szerelt fém tartóvázon gipszkarton burkolattal ásványgyapot kitöltéssel, az érvényben lévő energetikai, akusztikai és tűzvédelmi követelményeket gazdaságosan kielégítő szakipari szerkezetek.

https://www.leier.hu/eloregyartott-falak-1/eloregyartott-falak

https://www.youtube.com/watch?v=vX54cHkyniE

 

Födémszerkezet

A födémszerkezetek monolit vasbeton szerkezettel épülnek. 

 

Szigetelés

A vasbeton szerkezetek homlokzati felületei 15 cm vastag EPS hőszigetelést kapnak. A földszinten 2 cm EPS hangszigetelés, 10 cm EPS hőszigetelés és 2 rtg bitumenes talajnedvesség elleni vagy ennek megfelelő fújható víz- és hőszigetelő purhab technológiás szigetelés kerül kiépítésre. A dupla, 9,5 mm gipszkartonból készült ferde és vízszintes szerkezetek 78 mm 11 kg/m3 térfogatsúlyú Isover Akusto ásványgyapot hangszigetelést kapnak.

 

Tetőszerkezet, tetőfedés

A tető fa fedélszékkel készül, láng- és gomba védőszerrel kezelve. A tető héjalása antracit színű korcolt lemezfedés. A lemez alá 1 réteg páraáteresztő fóliát fektetünk, és a tető szellőzését ellenléccel biztosítjuk. A szarufaközöket 15 cm vastag kőzet- vagy üveggyapottal hőszigeteljük le.

 

Homlokzatképzés

A homlokzati falfelületek színes TERRANOVA SZILIKÁT vakolattal készülnek. A lábazat TERRANOVA LÁBAZATI vakolattal van ellátva. Az épületen szinterezett korlátok kerülnek kiépítésre.

 

Burkolatok

A folyosók, lépcsők és főbejáratok 1,2 m magasságig kerámia vagy kőporcelán lapburkolattal készülnek, aljzaton 8 mm vastag máz nélküli, csúszásmentes padlóburkolóval. A belső falfelületek penészgátló szerrel adalékolt mosható beltéri falfestést kapnak.

A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok felhasználása mellett fenntartjuk.

 

Általános épületgépészet

 

Vízhálózat

A vízellátás a városi alapvezetékről történik. A vízórával felszerelt főelosztótól földalatti vezetéken jut a víz a lakásokba. Minden lakás önálló vízórával kerül felszerelésre. A vízvezetékek anyaga ötrétegű csővezeték. A lakások melegvíz ellátása az épület kazánházából biztosított indirekt tárolón keresztül cirkulációs vezetékkel. Minden lakás hideg és melegvíz fogyasztását mérjük.

 

Csatornahálózat

Lefolyó hálózati anyaga PVC illetve KG PVC csővezeték. Bekötés: a városi csatorna alapvezetékébe történik.

 Fűtés

Fűtés és melegvíz szolgáltatás a tervezett 2 db zárt égésterű kondenzációs gázkazánról valamint a levegős hőszivattyúról történik egyedi hőmennyiség méréssel. A tervezett fűtési rendszer: padlófűtés. Az épület gépészeti rendszereinek tervezésekor a fő szempontok az energiatakarékosság és a környezeti terhelés minimalizálása, a tervezett épület szerkezeti adottságaihoz, környezethez és az építtetői igényekhez igazodva.

Villamos hálózat

A csatlakozás az utcai fővezetékről földkábellel történik a telep főelosztójáig. A főelosztótól a lakásokig ugyancsak földkábelen keresztül jut az elektromos áram energia a lakások mérőórájáig. A konyhában elektromos tűzhely kialakítása történik. 

 

Kert és parkoló kialakítása

A belső utak burkolata aszfalt és térkőburkolat. A belső kert többi részét füvesítjük és növényekkel  telepítjük. A kerítéssel körbekerített kertrészben gépkocsibeállók kerülnek kialakításra. A gépkocsi behajtó távirányítós, motoros működtetésű, toló kapu mechanikával épül. Az utcai személybejáratnál és az épület bejáratnál elhelyezett számkóddal működtetett kapunyitás teszi a lakóparkot biztonságossá.

 

 

Ingatlant szeretne venni vagy eladni?
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK
EU támogatás