2030 Érd, Tárnoki út 93-97. +36-23-362-781, +36-70-675-3003
[email protected]

Selmeci lakópark

Érd, Selmeci út 78-78.

4 db, egyenként 13 lakásból álló új építésű társasház. Kivitelezés szerint földszint, 2 emelet és tetőtér. Minden épületben lift kerül kialakításra.

Alkalmazott szerkezetek

 

Alapozás

Méretezett monolit vasbeton gerendarács a terepszint alatt található teherhordó talajrétegre  mélyalapozással terhelve.

 

Falszerkezet

Kéregpaneles monolit vasbeton tartószerkezet, lakásokban szerelt fém tartóvázon gipszkarton burkolattal ásványgyapot kitöltéssel, az érvényben lévő energetikai, akusztikai és tűzvédelmi követelményeket gazdaságosan kielégítő szakipari szerkezetek.

https://www.leier.hu/eloregyartott-falak-1/eloregyartott-falak

https://www.youtube.com/watch?v=vX54cHkyniE

 

Födémszerkezet

A födémszerkezetek monolit vasbeton szerkezettel épülnek. 

 

Szigetelés

A vasbeton szerkezetek homlokzati felületei 15 cm vastag EPS hőszigetelést kapnak. A földszinten 2 cm EPS hangszigetelés, 10 cm EPS hőszigetelés és 2 rtg bitumenes talajnedvesség elleni vagy ennek megfelelő fújható víz- és hőszigetelő purhab technológiás szigetelés kerül kiépítésre. A dupla, 9,5 mm gipszkartonból készült ferde és vízszintes szerkezetek 78 mm 11 kg/m3 térfogatsúlyú Isover Akusto ásványgyapot hangszigetelést kapnak.

 

Tetőszerkezet, tetőfedés

A tető fa fedélszékkel készül, láng- és gomba védőszerrel kezelve. A tető héjalása antracit színű korcolt lemezfedés. A lemez alá 1 réteg páraáteresztő fóliát fektetünk, és a tető szellőzését ellenléccel biztosítjuk. A szarufaközöket 15 cm vastag kőzet- vagy üveggyapottal hőszigeteljük le.

 

Homlokzatképzés

A homlokzati falfelületek színes TERRANOVA SZILIKÁT vakolattal készülnek. A lábazat TERRANOVA LÁBAZATI vakolattal van ellátva. Az épületen szinterezett korlátok kerülnek kiépítésre.

 

Burkolatok

A folyosók, lépcsők és főbejáratok 1,2 m magasságig kerámia vagy kőporcelán lapburkolattal készülnek, aljzaton 8 mm vastag máz nélküli, csúszásmentes padlóburkolóval. A belső falfelületek penészgátló szerrel adalékolt mosható beltéri falfestést kapnak.

A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok felhasználása mellett fenntartjuk.

 

Általános épületgépészet

 

Vízhálózat

A vízellátás a városi alapvezetékről történik. A vízórával felszerelt főelosztótól földalatti vezetéken jut a víz a lakásokba. Minden lakás önálló vízórával kerül felszerelésre. A vízvezetékek anyaga ötrétegű csővezeték.

A lakások melegvíz ellátása az épület kazánházából biztosított indirekt tárolón keresztül cirkulációs  vezetékkel. Tervezett indirekt tároló mérete 500 l. Minden lakás hideg és melegvíz fogyasztását mérjük.

 

Csatornahálózat

Lefolyó hálózati anyaga PVC illetve KG PVC csővezeték. Bekötés: a városi csatorna alapvezetékébe történik.

 

Gázenergia

A fűtés és a melegvíz-szolgáltatás gázenergiával történik. A gázenergiát az utcában lévő alapvezetékről csatlakoztatjuk. Házközponti fűtés lakásonkénti hőmennyiségmérővel. A tervezett fűtési rendszer kétcsöves zárt rendszerű radiátoros fűtés, hőleadók lapradiátorok, tetőtérben padlófűtéssel kiegészítve. Hőtermelő a ház tetőterében lévő kazánházban helyezkedik el. A hőtermelő 2 db kondenzációs kazán.

 

Villamos hálózat

A csatlakozás az utcai fővezetékről földkábellel történik a telep főelosztójáig. A főelosztótól a lakásokig ugyancsak földkábelen keresztül jut az elektromos áram energia a lakások mérőórájáig.

 

Kert és parkoló kialakítása

A belső utak burkolata aszfalt és térkőburkolat. A belső kert többi részét füvesítjük és növényekkel  telepítjük. A kerítéssel körbekerített kertrészben gépkocsibeállók kerülnek kialakításra. A két utcára nyíló gépkocsi behajtó távirányítós, motoros működtetésű, toló kapu mechanikával épül. Az utcai személybejáratnál és az épület bejáratnál elhelyezett számkóddal működtetett kapunyitás teszi a lakóparkot biztonságossá.

 

 

 

Ingatlant szeretne venni vagy eladni?
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK
EU támogatás